| Japanese | Contact us | Site Map |
 
GIO Top
About GHG Inventories
WGIA
Activity History
FAQ
LIbrary
Links
Glossary
NIES
CGER
第2回アジアインベントリワークショップ

Agenda with presentations

Day 1, Monday 7th February
9:00- 9:30

 

Participant Registration

9:30-10:30

 

Opening Session (60 min.)
Chair: Ms. Mimi Nameki, Japan
9:30- 9:35

Dr. Shuzo Nishioka, Japan

Welcome address (5 min.)
9:35- 9:40

Mr. Aimin Ma, China

Welcome speech from host country (5 min.)
9:40- 9:45

Prof. Zhang Yutian, China

Welcome speech from host country (5 min.)
9:45-10:05

All

Introduction of participants (20 min.)
10:05-10:20

Dr. Hideaki Nakane, Japan

ボタン Overview of workshop and explanation of schedule (13 min. + 2 min.) [PDF: 154KB]
10:20-10:30

All

Questions (10 min.)
10:30-10:45

 

Tea Break (15 min.)
10:45-12:55

 

Session I: Update on the status of the Asian inventories (130 min.)
Co-chairs: Dr. Rizaldi Boer, Indonesia & Mr. Syamphone Sengchandala, LAO P.D.R
10:45-11:05 Mr. Taka Hiraishi, Japan ボタン IPCC’s work for GHG inventory guidelines and national communications from non-Annex-I Parties (15 min. + 5 min.) [PDF: 257KB]
11:05-11:20 Mr. Hoang Manh Hoa, Viet Nam ボタン Submission of Viet Nam’s Initial National Communication (10 min. + 5 min.) [PDF: 154KB]
11:20-11:40 Dr. Subodh Kumar Sharma, India ボタン Submission of India’s Initial National Communication (15 min. + 5 min.) [PDF: 1.32MB]
11:40-12:00 Dr. Qingxian Gao, China ボタン Submission of India’s Initial National Communication (15 min. + 5 min.) [PDF: 173KB]
12:00-12:20 Ms. Mimi Nameki, Japan ボタン Current status of the GHG inventory in Japan (15 min. + 5 min.) [PDF: 213KB]
12:20-12:40 Prof. Seungdo Kim, Republic of Korea ボタン Development of application procedures of the Tier 2 methodology for CH4 emission from Korean landfills (15 min. + 5 min.) [PDF: 889KB]
12:40-12:55 All Questions and discussion (15 min.)
12:55-14:25

 

Lunch Time (90 min.)
14:25-15:30

 

Session II: Sharing useful information and experiences in GHG inventory preparation (65 min.)
Co-chairs: Mr. Dominique Revet, UNFCCC & Dr. Sirintornthep Towprayoon, Thailand
14:25-14:50 Mr. Leandro Buendia, ボタン IPCC Good Practice Guidance for Land Use, Land-Use Change and Forestry (18 min. + 7 min.) [PDF: 315KB]
14:50-15:00 Dr. Linda Anne Stevenson, APN ボタン Overview of the APN CAPaBLE Programme (8 min. + 2 min.) [PDF: 483KB]
15:00-15:10 Dr. Hideaki Nakane, Japan ボタン Introduction of the APN CAPaBLE Project “CapacityBuilding for GHG Inventory Development in Asia-Pacific Developing Countries (APN CAPaBLE GHG Inventory Project)” (8 min. + 2 min.) [PDF: 189KB}
15:10-15:30 Mr. Thy Sum, Cambodia ボタン Cambodia’s LULUCF inventory improvement under the APN CAPaBLE GHG Inventory Project (15 min. + 5 min.) [PDF: 77KB]
15:30-15:45   Tea Break (15 min.)
15:45-17:00

 

Session II: Sharing useful information and experiences in GHG inventory preparation (75 min.)
15:45-16:10 Dr. Amnat Chidthaisong, Thailand ボタン Rapid and accurate measurements of methane emissions from rice paddies under the APN CAPaBLE GHG Inventory Project (18 min. + 7 min.) [PDF: 815KB]
16:10-16:30 Ms. Chisa Umemiya, Japan ボタン Identification of regionally-significant source/sink categories in Asia (15 min. + 5 min.) [PDF: 230KB]
16:30-17:00 All Questions, discussion, and wrap-up of Day 1 (30 min.)
Day 2, Tuesday 8th February
9:00-10:30  
Session III: Discussion for the future activities of the WGIA community (90 min.)
Co-chairs: Dr. Shuzo Nishioka, Japan & Dr. Damasa Macandog, Philippines
9:00-9:20 Rapporteur: Dr. Qingxian Gao, China Report on Day 1 (20 min.)
9:20-10:15 All - Enhancement of use of WGIA as an effective network
- Common features of GHG inventory preparation
- How to determine short term strategies
- Roles of each country and work plans
(55 min.)
10:15-10:30 All Wrap-up of the discussion (15 min.)
10:30-11:30   Tea Break (60 min.)
11:30-12:00   Closing Session (30 min.)
11:30-11:50 Dr. Shuzo Nishioka, Japan Wrap-up (20 min.)
11:50-11:55 Dr. Qingxian Gao, China Closing remarks (5 min.)
11:55-12:00 Ms. Mimi Nameki, Japan Closing remarks (5 min.)

Copyright(C) National Institute for Environmental Studies. All Rights Reserved.